Jaaroverzicht Sokah A in Eerste Nationale

December en januari zijn de maanden van de jaaroverzichten. Ook zo voor Sokah. In de komende dagen en weken vind je hier dan ook een overzichtje van wat onze ploegen het afgelopen jaar deden, van opvallende individuele prestaties ook.
Beginnen doen we vandaag met onze A-ploeg in eerste nationale. Nadien komen alle ploegen in provinciale aan bod, tussendoor of nadien ook onze jongens in tweede nationale én ons team in de Superdivisie. Telkens houden we het kort.
Onze A-ploeg behoorde ook in 2019 tot de top van eerste nationale. In het door Corona na 18 speeldagen afgebroken seizoen 19-20 eindigde Sokah tweede, op drie punten van EBS. De Naamse club verloor alleen van Sokah en promoveerde naar Superdivisie. Zhang moest zich in slechts twee matchen gewonnen geven. Verder maakten vooral Stephan Tromer (76,9%), Daria Mytiukova (65,2%), Luk Mertens (33,3%) en Yavor Andreev (42,9%) deel uit van het team.
In het tussenseizoen keerde Stephan Tromer, na twee mooie jaren in Antwerpen, terug naar Nederland. Hij werd vervangen door Vlaams B-kampioen Jasper Merckx, die in het eerste kwart van de competitie (stopgezet omwille van Corona) geen match verloor. Net als Zhang. Daria Mytiukova scoorde 11 op 16, Luk Mertens 5 op 16 en Serge Mertens, ingevallen in Leuven, 3 op 4. Sokah won al z'n wedstrijden, net als Vedrinamur
X

Right Click

No right click