Sokah op weg naar derde ronde ETTU cup

Met nog één wedstrijd te spelen, staat Sokah op een zucht van een plaats in de derde ronde van de ETTU Cup. Het versloeg zaterdag al het Turkse Sarkuysan (3-0) en het Portugese Toledas (3-1). Vanmorgen werd in Dubrovnik het Kroatische Marinkolor in eigen huis verslagen (3-3).

Het was een spannende wedstrijd, want Sokah kwam 2-1 achter. Rajko Gommerd had nochtans voor een 1-0 voorsprong gezorgd door winst tegen Miha Simovic (3-1). Paul Lavergne verloor echter van Tomislav Japec (3-2) en Olav Kosolosky van Dragutin Surbek (de naamgenoot en zoon van één van de meest iconische spelers aller tijden).

Geen paniek. De Nederlandse kampioen Rajko Gommers won ook zijn tweede partij tegen Jabec (3-0) en in de beslissende wedstrijd had Paul Lavergne geen kind aan Neven Juzbasic (11-4, 11-5, 11-6). Eindstand dus 2-3 en dat betekent dat Sokah zeker is van een plaats in de 1/8stefinales van de op één na belangrijkste Europese beker. In de namiddag neemt de Belgische vicekampioen het nog op tegen het Oekraïense Sumy, dat gisteren van Marinkolor verloor.

 

 

X

Right Click

No right click