Laurens verlengt in Granada wereldtitel G-tafeltennis

Laurens Devos is in het Spaanse Granada voor de tweede keer wereldkampioen Para Tafeltennis geworden. In het enkelspel (klasse 9) versloeg hij de Brit Joshua Stacey met 3-1.

De eerste twee sets kon Devos makkelijk naar zich toetrekken met 11-6 en 11-1. In de derde set was het de Brit die het voortouw nam. Stacey liep uit tot 3-8, maar dan kwam Devos goed terug. Bij 10-9 miste onze landgenoot een eerste matchbal. De Brit haalde daarna de set binnen met 12-14. Daarop volgende een wervelende vierde set voor Laurens: 11-6.

"Deze titel maakt me heel blij, want het WK wordt slechts om de vier jaar georganiseerd", aldus Devos achteraf. "In het begin van de match was ik nog zenuwachtig, maar daarna liep het beter. In de derde set was de concentratie even weg, maar in de vierde set kon ik me herpakken." 

Laurens Devos, nog steeds aangesloten bij Sokah, toonde zich zeven jaar geleden voor het eerst, toen hij in Denemarken Europees kampioen G-tafeltennis werd. Nadien grossierde hij in eerste plaatsen. Devos zit nu aan drie Europese titels, twee wereldtitels en twee olympische titels.

 

 

X

Right Click

No right click