Tafeltennis maakt vrienden

Ladi Van de Pol verloor tijdens de tweede coronagolf haar partner. Op het facebook-adres van ‘Sporting A’ (Stad Antwerpen) vertelde ze hoe ze via Sokah aan tafeltennis ging doen en dat er dankzij haar liefde voor tafeltennis nu een tafeltennistafel in de gemeenschappelijke ruimte van haar assistentiewoning staat. Ladi vertelde ook waarom sport belangrijk is voor ouderen.

Een moeilijke periode

"Ik ben altijd heel sportief geweest. Ik tenniste en turnde graag maar door een operatie aan mijn schouder moest ik hiermee stoppen. Toen ik nog in Koksijde woonde, leerde ik tafeltennis kennen dankzij de sportdienst. In 2019 verhuisden we naar Antwerpen naar een appartement in een assistentiewoning voor mijn man. Helaas is hij na een besmetting met het coronavirus overleden aan de gevolgen van een longontsteking. Een moeilijke periode, zeker als ik alleen thuis kom en niemand heb om tegen te praten. Dat mis ik vooral enorm."

Moeilijk te integreren als nieuweling

"Aan onze receptie vroeg ik om een turn- en tafeltennisclub te zoeken om mijn zinnen te verzetten en bezig te blijven en ze verwezen me door naar Sporting A. Dankzij hen kwam ik terecht bij tafeltennisclub Sokah die toen net een gratis start-to-tafeltenniscursus organiseerde. De lesgever ontving me zo goed, gaf me persoonlijke aandacht en begeleiding. Als nieuweling is het niet eenvoudig om toe te treden tot een groep. Maar ik voelde me direct thuis, doordat ze zoveel contact maakten met ons, ons veel vragen stelden en uitleg gaven over de club. Zo’n persoonlijke aanpak doet echt deugd in een moeilijke periode. Dat is eigenlijk onbetaalbaar. Zeker op oudere leeftijd is het leuk om geaccepteerd te worden tussen het jongere volk. Het feit dat ze tijd en moeite in mij staken, was heel fijn. Ik heb me uiteindelijk aangesloten bij de club, maar door corona konden we helaas maar weinig spelen."     

Hechtere band dankzij tafeltennis

"In het begin toen we hier woonden, kenden we niemand. Beneden in de gemeenschappelijke ruimte zeiden we enkel maar ‘goeiedag’ tegen elkaar. Ik heb rondgevraagd wie er interesse had in tafeltennis en uiteindelijk hebben we met twee een tafel aangekocht op advies van Sokah. Door regelmatig samen te spelen met geïnteresseerden is het contact gegroeid en zijn er hechtere vriendschapsbanden ontstaan. Sport brengt mensen letterlijk samen. Het klinkt misschien melig maar dankzij Sokah heb ik echt een ervaring die me altijd zal bijblijven in deze moeilijke tijden."

 

 

X

Right Click

No right click