Sokah 19de op Europese clubranking voor Champions League

De ETTU, de Europese Tafeltennisunie, bevestigde dat Sokah gekwalificeerd is voor de eerste ronde van de prestigieuze Champions League 21-22. Op de definitieve ranglijst voor komend seizoen prijkt Sokah op de negentiende plaats, terwijl 23 ploegen zich konden plaatsen. Aan Neu-Ulm werd een wild card uitgereikt. De Duitse club had daarvoor 10.000 euro veil en pakte zo plaats 24. Onder meer Apolonia en Lebesson komen uit voor het ambitieuze Neu-Ulm.

In de eerste ronde van de Champions League, waarvoor het nochtans gekwalificeerde Sokah vorig seizoen omwille van Covid 19 forfait moest geven, spelen de zestien ploegen die op de Europese clubranking de plaatsen 9 tot en met 24 bezetten, in vier poules van vier ploegen voor telkens twee tickets voor de tweede ronde. In die poulefase komen die vier teams uit  tegen elkaar in een stad, aangeduid door de ETTU. De eerste ronde wordt afgewerkt tussen 15 en 17 september.

Voor die eerste ronde wordt geloot op zondag 25 juli (12 uur), in het Kroatische Varazdin, waar de Europese Jeugdkampioenschappen worden georganiseerd. Als de ETTU dezelfde criteria hanteert als in de voorbije jaren, treft Sokah dan in die eerste ronde een van de vier teams, gerangschikt op de plaatsen 9 tot en met 12, één ploeg die is terug te vinden op de plaatsen 13 tot en met 17 en een formatie, die op de Europese ranking één van de plaatsen 20 tot en met 24 bezet.

TEAMS CHAMPIONS LEAGUE – STAGE 1

9. SPG Walter Wels

10. AS Pontoise Cergy TT

11. TTC Enfireex Ostrava

12. Leka Enea Marpex

13. CTT Borges 

14. SolexConsult TTC Wiener Neustadt

15. K.S. Dekorglass Dzialdowo

16. PTE PEAC Kalo-Meh

17. Top Spin Messina Fontalba

18. SF SKK El Nino Praha 

19. TTC Sokah Hoboken

20. CSS-SZAK Odorheiu Secuiesc

21. STK Starr Croatia

22. GDCS Juncal

23. TTSC UMMC-ELEM

24. TTC Neu-Ulm

 

 

X

Right Click

No right click