Op de Vlaamse kampioenschappen in Lubbeek kwamen vier spelers van Sokah aan de start. De vijfde, Jules D' Hollander, kwalificeerde zich ook voor de strijd om Vlaams goud, maar hij moest geblesseerd afhaken.
Het viertal van Sokah deed het in Lubbeek echter schitterend. Met z'n vieren klommen ze op het podium. Twee spelers wonnen een Vlaamse titel, één pakte Vlaams zilver, één keerde met een bronzen plak naar huis.
Brons was er voor Kilomo Vitta, die al Vlaamse titels op z'n palmares heeft staan. In Lubbeek moest hij zijn meerdere erkennen in kampioen Cedric Nuytinck en in Benjamin Rogiers.
Een zilveren plak was weggelegd voor Daria Mytiukova, die in de finale tekortkwam tegen de Limburgse Eline Loyen.
De twee jongste gasten van Sokah's gezelschap in Lubbeek deden het beter en pakten de Vlaamse titel. Laurens Devos startte het kampioenschap slecht, maar rechtte de rug en haalde het in de finale van Ken Waegeman (Rooigem Gent), nadat hij in de halve finale David Henkens van PW Diest had opzijgezet. Een knappe prestatie.
Maar wat dan gezegd van de verrassende Etienne Janssens? De 14-jarige D0 zwoegde zich voorbij iedereen in zijn poule, om in de finale beter te doen dan Glenn Staes, op de provinciale kampioenschappen in Hoboken nochtans net iets beter dan Etienne. Een sterk nummer dus van Etienne. Veelbelovend ook.
Dikke proficiat dus aan de Vlaamse kampioenen Laurens Devos en Etienne Janssens, maar ook aan Daria Mytiukova en Kilomo Vitta.

Bron: Marc Gijs

 

X

Right Click

No right click