Jaaroverzicht jeugd: hard werken loont  

Sokah beleefde met zijn jeugd geen slecht 2020. Bouwen aan een bredere basis, blijft de boodschap, maar dat hard werken loont, is wél opnieuw bewezen in het afgelopen jaar. Het gaat dan niet zozeer over de ploegresultaten, wél over de individuele prestaties. Wat maken die duidelijk? Dat veel en gericht trainen, leidt tot progressie en overwinningen. En dat kan in de club, met de provinciale selectie of, voor sommigen, op de Topsportschool in Leuven.
Wie waren Sokah's uitschieters in 2020?
Uiteraard is er Olav Kosolosky. Olav moest de Belgische juniorentitel in 2020 alweer aan Adrien Rassenfosse laten, maar hij scoorde wél op andere terreinen: er was zijn tweede plaats op de Europese Top 12 in Berlijn, er waren zijn sterke prestaties in Superdivisie, er was het Belgisch zilver aan de zijde van Jordi Moens in het dubbelspel, er is zijn nominatie als Belofte van het Jaar door de Belgische sportpers.
Daarnaast vielen afgelopen seizoen Kathe De Meyer en Ryan D'Hertefelt op. Bij de preminiemen kaapte Kathe, uitgeschakeld in de kwartfinale van het Belgisch enkelkampioenschap, het goud weg in het dubbelspel, samen met Lessia Lewycky. Ryan, die de 1/8ste finale het enkelspel bereikte, was samen met Dag Gevers kwartfinalist in het dubbelspel. Maar de twee samen, Kathe en Ryan, pakten het Belgisch goud in het gemengd dubbel! Leuk.
Behalve titels en medailles werd 2020 ook het jaar van de vooruitgang van Rushil Kothari, intussen C0, van de ambitieuze Lode Engelborghs en Matts Garbe, van William Pattyn en van zo veel anderen. Samen met Kathe en Ryan zijn Lode, Matts en William niet toevallig de jeugdspelers van Sokah die dit jaar in het door TT Antwerpen TT met TT Kempen opgezette en succesvolle samenwerkingsproject stapten.

 

 

X

Right Click

No right click