Jaaroverzicht Sokah in Superdivisie: uniek en gewaardeerd gebaar  

Voor meer dan welke ploeg van Sokah ook was 2020 voor ons team in de Superdivisie een merkwaardig jaar. De campagne 19-20 werd door de federatie afgesloten na twaalf speeldagen. Op dat ogenblik prijkte Sokah samen met Virton en Diest aan de leiding. In zo'n geval beslissen de onderlinge duels over de pikorde. Sokah deed beter dan Virton en Diest en stond dus bovenaan. Toch werd alleen in Superdivisie (heren) geen titel uitgereikt.
Sokah nam daarvoor een initiatief en stelde alle andere clubs én de federatie voor geen kampioen uit te roepen en de titel symbolisch uit te reiken aan het medisch personeel in ons land. Bijna alle clubs hadden alleen lof voor dat unieke gebaar. Ook de federatie ging er enthousiast op in.
Wat de individuele prestaties betreft, liet Paula Lavergne met een 11 op 11 een perfect rapport optekenen. Jeremy Petiot lukte 8 op 12, Rajko Gommers 17 op 24 en Olav Kosolosky een knappe 18 op 23. Olav zette nadien, helemaal volgens afspraak, een stap hogerop en vertrok naar het Duitse Bad Hamm, waar hij nu samen met Laurens Devos ploeg vormt in de tweede Bundesliga én er zelfs aan de leiding staat.
Kosolosky werd vervangen door de jonge Pool Michal Bankosz, die het seizoen 20-21 startte met een 3 op 4. Sokah speelde dan ook slechts twee matchen in deze campagne. Van Tiège werd met 5-1 gewonnen, in Diest 3-3 gelijk gespeeld. Daar bewees Jeremy Petiot nog eens hoe talentrijk hij is door wereldtopper Joao Monteiro te vloeren. Petiot zit zo aan 3 op 3. Rajko Gommers kan een 2 op 4 voorleggen.
En dan nog dit, al even merkwaardig. Sokah presteerde het zich in Europa te nestelen bij de zestien beste clubs en zo een plaatsje te verwerven in de Champions League. De eerste ronde, tegen het Duitse Mühlhausen, werd echter geannuleerd omwille van Corona. Daarop besliste de ETTU tot de organisatie van een tornooi in Duitsland, maar daarvoor moest Sokah dan weer afzeggen omwille van Covid 19.

 

 

X

Right Click

No right click