Nikolai Baklicharov wint Sokah's Zomertrofee 2019  

De 16-jarige Nikolai Baklicharov is eindwinnaar van Sokah's Zomertrofee 2019 geworden. De belofte van Merelbeke, B4 geklasseerd, won de achtste en laatste manche door zich in de finale met 3-1 sterker te tonen dan Rushil Kothari (Sokah).
In de halve finale versloeg Baklicharov Hatem Al Kilani (AFP Antwerpen), Rushil Kothari toonde zich daarin de betere van de verrassende Jan Van den Berghe (Berlaar).
Kwartfinalisten van de laatste manche waren Jose Nadel (Sokah), Kris Van Deuren (Retie), Joao Varge (AFP Antwerpen) en Yenthe Van Sande (Sokah).
In de eindstand van Sokah's Zomertrofee gaat Baklicharov (10 punten) Yenthe Van Sande (14 punten), Alec Janssens (19 punten, Sokah), Hatem Al Kilani (24 punten, AFP Antwerpen), Gert Vloemans (25 punten, Retie) en Rushil Kothari (28 punten) vooraf.
Dank zij zijn vijfde plaats in de eindstand van Sokah's Zomertrofee wordt Gert Vloemans (Retie) de eigenaar van de Antwerpse Zomerbeker. Die trofee gaat naar de speler die zich de beste toont in de eindrangschikking van de zomertornooien van de drie Antwerpse clubs AFP Antwerpen, Nodo Ekeren en Sokah Hoboken.