Sterk Sokah houdt landskampioen Diest in bedwang en wordt herfstkampioen

Deze uitgestelde topper van de 9de speeldag bracht alles wat er van een topper mag verwacht worden: hoogstaand niveau, wisselend scoreverloop en uiteindelijk een billijk maar gouden punt gewonnen voor onze club: 3-3! Sokah blijft zo ongeslagen in de Superdivisie en kroont zich tot herfstkampioen. Bovendien behoudt het zo een kleine marge in het klassement op Diest en Virton. Het niveau van de spelers tegen toch de nummers 1, 2 en 3 op de spelersranking in België, doet ook het beste verhopen voor de kwartfinale nu zondag tegen het Poolse Dzialdowo. 

Rajko Gommers beet de spits af tegen de Griek Kalinikos Kreanga en deed in stijl: 1-3 met behoorlijk afgetekende setstanden. 
Jeremy Petiot draafde nadien op tegen Pavel Platonov, altijd een lastige tegenstander en dat bleek ook: 3-1 en de bordjes weer gelijk. 
In wedstrijd 3 nam Olav Kosolosky, Laurens moest licht geblesseerd afhaken, het op tegen A1 Alexey Smirnov. Olav werd niet weggespeeld, maar moest toch constateren dat de nummer één van België momenteel nog een klasse apart is: 3-0 en 2-1 voor Diest. Geen schande, want uit zulke wedstrijden leren onze youngsters heel veel. 
Daarop bracht Petiot de bordjes opnieuw in evenwicht door Kreanga te verslaan met 3-1. 
Gommers bekroonde zijn puike avond met een nieuwe, prestigieuze overwinnig, dit keer tegen Smirnov (0-3) en pakte zo alvast het onverhoopte punt van het gelijkspel. 
Kosolosky kon in zijn laatste wedstrijd tegen Platonov nooit de indruk wekken dat een stuntzege bij landskampioen en titelfavoriet Diest erin zat. Een logische 3-0 bracht de eindstand zo op 3-3. 

Bron: Lieven Der Kinderen (Verenigingsmanager BBC Mercurius & TTC Sokah)

 

X

Right Click

No right click