Laurens Devos nu ook Belgisch 'Paralympiër van het Jaar'

Laurens Devos blijft in de prijzen vallen. Op het jaarlijkse sportgala van de Belgische sportpers in Vorst werd de 16-jarige Paralympische kampioen van Rio de Janeiro nu ook uitgeroepen tot Belgisch 'Paralympiër van het Jaar'.

In de rand van de verkiezing van Greg Van Avermaet tot 'Sportman van het Jaar' en van Nafi Thiam tot 'Sportvrouw van het Jaar' riep de Belgische sportpers Laurens Devos zaterdagavond uit tot 'Paralympiër van het Jaar'. De jonge speler van Sokah Hoboken ging in de eindstand Florian Van Acker (Jong Gullegem) en rolstoelatleet Peter Genyn vooraf.

Laurens Devos kreeg zijn trofee in Vorst uit handen van zeilster Evi Van Acker. Iets meer dan een week geleden was de rijzende ster uit Malle nog in de bloemetjes gezet door de Internationale Tafeltennisfederatie. In het Qatarese Doha kreeg Devos toen al een trofee als beste paralympische tafeltennisser van 2016. In dat referendum ging hij een Chinees en een Deen vooraf.

Het laat zich raden dat Laurens Devos begin volgende week de topfavoriet is, als een jury van de Belgische Tafeltennisbond zich buigt over de toekenning van het 'Gouden Palet' en de 'Trofee voor Verdienste'.

In de eindstand van de verkiezing door de Belgische sportpers als 'Paralympiër van het Jaar' totaliseerde Laurens Devos 320 punten. Na hem volgden Florian Van Acker (282 punten), Peter Genyn (273 punten), rolstoelatlete Marieke Vervoort (248 punten) en tennisser Joachim Gerard (212 punten).

Bron: Marc Gijs

 

X

Right Click

No right click