Beker Van Vlaanderen 2016

Komende zondag 1 mei wordt in de sportzaal van TTC Sokah Hoboken gestreden voor de Beker van Vlaanderen. In dat bekertornooi komen de vijf provinciale bekerwinnaars tegen elkaar uit. Van de organiserende provincie mag bovendien ook de verliezende finalist deelnemen en daarom is Sokah zondag zelfs met twee ploegen van de partij.
Bij de dames lijkt PW Diest, mét Lisa Lung (A1), de topfavoriet. De felste tegenstand mag worden verwacht van AFP Antwerpen, al zeker van een nieuwe landstitel én een stek in de finale van de Beker van België op 15 mei in Bilzen. AFP Antwerpen treedt zondag in Hoboken aan met Elena Chmiguelskaia (A9), Melissa Bours (B0), Anna Shishkina (B6) en Birgit Loos (C4). Antwerpen begint aan zijn bekeravontuur in de halve finale om 12.30 uur tegen het Limburgse Schulen.
Bij de heren heeft gastheer Sokah Hoboken, net als AFP Antwerpen al geplaatst voor de finale van de Beker van België op 15 mei in Bilzen, wellicht de beste kaarten. Sokah kan rekenen op Rajko Gommers (A11), Kilomo Vitta (A12), de voor de Paralympics in Rio de Janeiro gekwalificeerde Laurens Devos (B0) en Jules D' Hollander (B2). Ook Sokah is rechtstreeks geplaatst voor de halve finales en ontmoet daarin de winnaar van het duel tussen Lauwe en Sokah E.
Het programma voor de Beker van Vlaanderen van zondag 1 mei in sportcentrum Stuivenberg in de Albert Einsteinlaan in Hoboken:

* 9.30 uur: kwartfinales Sokah E-Lauwe A en Rooigem Gent A-Dolfijn Aarschot A (heren)
* 12.30 uur: halve finales Sokah B-winnaar Sokah E-Lauwe A en winnaar Rooigem Gent A-Dolfijn Aarschot A-Schulen A (heren) - Diest A-Lauwe A en AFP Antwerpen A-Schulen B (dames)
* 14.30 uur: finales

Bron: Marc Gijs

 

X

Right Click

No right click