Beker Van België 2016: Sokah Derde Opeenvolgende Keer In Finale

Sokah Hoboken heeft zich als eerste club geplaatst voor de finale van de Beker van België. Voor de Antwerpse topclub wordt het zowaar de derde bekerfinale op een rij.

Nadat Sokah in de kwartfinale had afgerekend met Vedrinamur, won het in de halve finale van Virton, het nummer twee van de Superdivisie. Sokah haalde het met 3-4 in het zuiden van België.
In de openingwedstrijd van het spannende duel, dat meer dan vier uur in beslag nam, ging Rajko Gommers nipt onderuit tegen de kopman van Virton, Segun Toriola. De Nigeriaan, die zich recent voor zijn zevende Olympische Spelen kwalificeerde, had tegen de jonge Gommers wél vijf sets nodig (3-2).
Toriola's landgenoot, Kazeem Nasiru, toonde zich op een gelijkaardige manier de beste van Kilomo Vitta, al verwierf de kapitein van Sokah's team in de vierde set wél twee matchpunten. Maar Nasiru herpakte zich en zette een teleurgestelde Vitta opzij met 3-2. Virton leidde zo met 2-0.
Jérémy Petiot en het dubbelpaar Petiot-Gommers herstelden daarop het evenwicht. Petiot was te sterk voor Merchez (3-1), terwijl hij samen met Gommers in het dubbelspel alleen de eerste set aan Toriola en Nasiru lieten. Mooi werk overigens van Petiot en Gommers in hun eerste dubbelwedstrijd samen.
Na de pauze zette Toriola, na 3-0-winst tegen Vitta, Virton op voordeel, maar Sokah vocht héél knap terug. Eerst liet Gommers geen spaander heel van Merchez, hij won met 3-0, en nadien zette Petiot de kers op de taart door Kazeem Nasiru te vloeren. Petiot haalde het met 3-0. Eindstand dus 3-4.
De finale van de Beker van België vindt plaats op zondag 15 mei in Bilzen. Tegenstander van Sokah wordt de winnaar van het duel Logis-Castellinoise.

Bron: Marc Gijs

X

Right Click

No right click