Sokah voor 't eerst in tweede ronde Europacup

Sokah zorgde afgelopen weekend alweer voor een primeur. Het kwalificeerde zich in het Tsjechische Kraluv Dvur voor de tweede ronde van de ETTU Cup, na de Champions League de beklangrijkste Europese beker in het tafeltennis.

Sokah speelde in de buurt van Praag tegen de Tsjechische vice-kampioen Kraluv Dvur, tegen de Deense nummer twee Odense Bordtennis en tegen de Cypriotische kampioenen van Goodgate.

Sokah startte sterk tegen het Deense Odense. Kilomo Vitta won van Klein-Dossing, terwijl Emran Hussain stuntte tegen Morten Hyrup, het nummer 360 van de wereld. Jammer genoeg verloren Eli Eeckelaert, Kilomo Vitta en Emran Hussain de daaropvolgende matchen, al moest Hussain slechts in de vijfde set en met 9-11 onderdoen voor Klein-Dossing.

Kraluv Dvur was vervolgens veel te sterk, maar het Cypriotische Goodgate dan weer veel te zwak. Kilomo Vitta, Eli Eeckelaert en Laurens Devos, nog altijd pas dertien, wonnen het duel met 3-0 in amper 45 minuten.

In de volgende ronde van de ETTU Cup, tijdens het weekend van 19 en 20 oktober, reist Sokah naar het Poolse Grudziadz, zo'n 120 kilometer ten zuide van Gdansk gelegen. Daar worden niet alleen de plaatselijke club, maar ook het Spaanse Irun Leka Enea en de Luxemburgse kampioen Dudelange partij gegeven.

Bron: Marc Gijs

 

X

Right Click

No right click