Sokah strandt op één matchbal van de landstitel  

Op de laatste speeldag van de competitie in Superdivisie werd in de wedstrijd tussen regerend landskampioen Diest en Sokah beslist over de landstitel. Diest had genoeg aan een gelijkspel, Sokah moest winnen in de Oranjestad.
De avond begon niet goed voor de ploeg uit Hoboken. Quentin Robinot verloor zijn eerste competitieduel sinds 14 september, Pavel Platonov was te sterk (1-3). Nadien leek Mathieu De Saintillan tegen Diogo Carvalho op weg naar een stunt. De spectaculaire verdediger kreeg zelfs een matchbal, kon die niet verzilveren en ging uiteindelijk in de vijfde set met 11-13 onderuit.
Sokah 0-2 in het verlies dus, maar de ploeg vocht knap terug. Eerst versloeg Benjamin Brossier Alexei Smirnov met 3-1, nadien deed De Saintillan hetzelfde met Platonov in een thriller (12-10 in de vijfde set) en vervolgens werd het zelfs 2-3 voor de Antwerpenaars na 3-0-winst van Robinot tegen Smirnov.
Brossier kon het in de laatste match van de avond echter niet afmaken. Carvalho was te sterk, won met 3-0 en bezorgde Diest zo een nieuwe landstitel. Sokah strandde in Diest dus op één matchbal van de titel, in de competitie op één punt.
 

 

 

X

Right Click

No right click