Jarige Laurens Devos is klaar voor de Paralympische Spelen (video)

Parantee-Psylos, de Vlaamse G-sportfederatie, telt af naar de Paralympische Spelen door dagelijks één Vlaamse deelnemer met een videoportret voor te stellen aan het brede publiek. Op 15 augustus is het de beurt aan Laurens Devos uit Malle.

In 2016 won Laurens als 16-jarige, onder de bijnaam 'Petit Vos', erg gezwind goud op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro (Brazilië). Hij verloor er geen enkele set tijdens het toernooi en was de jongste gouden medaillewinnaar op de Paralympische Spelen ooit!

De International Table Tennis Federation (ITTF) verkoos hem dat jaar tot Paralympisch tafeltennisser van het Jaar, tijdens de Star Awards in Qatar. De Belgische Beroepsbond voor Sportjournalisten verkoos hem toen ook tot Paralympiër van het Jaar. In 2017 kreeg hij ook de prijs van 'Beste mannelijke debutant' van het International Paralympic Committee, tijdens de Paralympic Sport Awards in Abu Dhabi.

Petit Vos is intussen groot geworden, dat deed hij met prachtige overwinningen en titels. In 2017 en 2019 werd hij Europees kampioen in Lasko (Slovenië) en Helsingborg (Zweden). In 2018 veroverde hij meteen ook zijn eerste wereldtitel in het Sloveense Celje. Daarmee mag Laurens zich voortaan de regerende Paralympisch, Europees en wereldkampioen noemen.

Devos werd geboren met hemiplegie, halfzijdige verlamming, en komt uit in de klasse 9 voor spelers met een fysieke beperking waarin hij momenteel de wereldranglijst aanvoert.

Laurens Devos is vandaag - 15 augustus - 21 jaar geworden en is klaar voor een nieuwe grote uitdaging in zijn carrière: de zoektocht naar een tweede gouden medaille op de Paralympische Spelen in Tokyo.

Het videoportret vindt u via dze links:

  *   YouTube-link: https://www.youtube.com/watch?v=nwaTH6vPg1E

  *   Embedcode: <iframe width="560" height="315" src=https://www.youtube.com/embed/nwaTH6vPg1E  title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

  *   WeTransfer (mp4-bestand): https://we.tl/t-J3T0Gc5yOz

#nonstopvoorgsport 

@ParanteePsylos

www.parantee-psylos.be/beleefgsport<http://www.parantee-psylos.be/beleefgsport>

 

 

X

Right Click

No right click