Champions League: Sokah naar Oostenrijk, Kroatië of Rusland

Zondag 25 juli, om 12 uur, wordt in het Kroatische Varazdin geloot voor de eerste ronde van de Europese bekertornooien. Sokah komt als eerste Vlaamse club ooit uit in de Champions League. Vast staat intussen dat de club in die eerste ronde voor zijn groepswedstrijden naar Oostenrijk, Kroatië of Rusland moet reizen.
In de eerste ronde van de Champions League komen zestien ploegen tegen elkaar uit in vier poules van telkens vier clubs. Vier teams stelden zich kandidaat om zo'n poulefase te organiseren: het Oostenrijkse Walter Wels, het Roemeense Odorheiu Seculesc, het Kroatische Starr Croatia (Varazdin) en het Russische UMMC-ELEM (Ekatarinenburg).
Sokah staat op de Europese clubranking 19de en kan daarom nooit in dezelfde poule worden geloot als Odorheiu Seculesc, 20ste op de ranglijst. Dat betekent dat Sokah in september op bezoek moet bij Walter Wels, Starr Croatia of UMMC-ELEM.
De clubs die Sokah in de eerste ronde van de Champions League partij zal moeten geven, zijn: uit de eerste pot voor de loting Walter Wels, Pontoise Cergy (Frankrijk), Ostrava (Tsjechië) of Leka Enea (Spanje), uit de tweede pot Borges (Spanje), Wiener Neustadt (Oostenrijk), Dekorglass Dzialdowo (Polen) of Kalo-Meh (Hongarije) en uit de vierde pot Starr Croatia (Kroatië), Juncal (Spanje), UMMC-ELEM (Rusland) of Neu-Ulm (Duitsland).
De beste acht clubs op de Europese ranglijst zijn vrijgesteld in de eerste ronde, waarvan de loting op zondag 25 juli rechtstreeks is te volgen via www.ettu.tv

 

 

X

Right Click

No right click