Sokah is de campagne 15-16 in de Superdivisie begonnen met een vlotte zege op bezoek bij Alpa Brussel. Het werd 0-6.
Sokah opende de wedstrijd in Schaarbeek met Jérémy Petiot, As2 geklasseerd, nieuw in de rangen en afkomstig van PPC Villeneuve, de club van Stéphane Ouaiche waarmee Sokah samenwerkt, met Kilomo Vitta en Zhang Dong Ying.
Alpa kwam niet bijzonder sterk voor de dag. Alleen Matas Skucas (B0) slaagde er in de eerste match in het Kilomo Vitta moeilijk te maken, maar Kilomo haalde het met 1-3. Alle andere wedstrijden eindigden op 0-3 voor de mannen van Sokah.

In de laatste ontmoeting van de avond en bij een 0-5-stand liet Sokah, zijn filosofie trouw, de 15-jarige Laurens Devos (B0) debuteren in Superdivisie. Ook Laurens won met 0-3. Hij stond tegenover Rodrigue Jamin (B2).

Sokah's volgende ontmoeting in de Superdivisie volgt op woensdagavond 7 oktober (20 uur), wanneer Diest op bezoek komt naar de Albert Einsteinlaan. Met de Kroaten Tosic (As3) en Juzbasic (As5), de Welshe kampioen Ryan Jenkins (As6), Marc Closset (A14) en Chen Sung (As15) beschikt Diest dit seizoen over één van de sterkste formaties en ambieert de Brabantse club de landstitel.

Sokah kan op 7 oktober overigens ook rekenen op de 20-jarige Nederlandse international Rajko Gommers, momenteel aan de slag op het EK in het Russische Ekatarinenburg.

Noteren dus in ieders agenda: Sokah-Diest op woensdag 7 oktober om 20 uur!

Bron: Marc Gijs

 

X

Right Click

No right click