Wat een verrassing! Sokah speelt weldra de finale van het kampioenschap in de Superdivisie tegen Le Logis Auderghem, de ploeg van Jean-Michel Saive, Kou Lei en Yannick Vostes.

Nadat Sokah vorige donderdag thuis al met 4-3 won van Virton (Le Guen, Vitta en Zhang wonnen ieder één match en Le Guen en Zhang waren te sterk in het dubbelspel), was Sokah zondagavond in Virton ook in de terugmatch te sterk.

Opnieuw werd met 4-3 gewonnen.

Maar hoe! Na een ontzettend spectaculaire, boeiende en spannende match!

Het begon nochtans slecht voor Sokah, want Kilomo Vitta verloor met 2-3 van Mehmedovic, waarna Zhang met 0-3 onderuitging tegen de sterke Kroaat Roko Tosic (As3).

Maar dan was het de beurt aan Victorien Le Guen. Hij zette Merchez met 3-0 opzij en won samen met Zhang ook het dubbelspel. Daarin werd het 3-1.

Tussenstand dus 2-2, maar toen verloor Zhang na een thriller nipt met 2-3 van Mehmedovic.

Kilomo Vitta zette die misstap echter meesterlijk recht, in een match op het scherp van de snee en met wisselende kansen tegen Cedric Merchez. Kilomo haalde het uiteindelijk in de vijfde set.

Dat betekent dat Victorien Le Guen in de laatste match van de avond, tegen de sterke Roko Tosic (in Sokah goed voor twee matchen), ten minste twee sets moest winnen, opdat Sokah de finale zou halen.

Maar Le Guen deed meer. Hij speelde zijn beste wedstrijd van het seizoen en zette zijn ploegmaat in Frankrijk met een stel frake bommen in geen tijd op een 2-0-achterstand.

Le Guen vierde dan even de teugels, maar herpakte zich in de vierde set en boekte een fantastische zege, voor hemzelf én voor Sokah. Groot feest dus in Virton.

Dra zal bekend zijn wanneer de finale wordt gespeeld. In de gaten te houden dus!

Bron: Marc Gijs

 

X

Right Click

No right click