Sokah heeft het seizoen in de Superdivisie ingezet met een nederlaag en een overwinning. De nederlaag was ingecalculeerd, zij het wat zwaar uitgevallen, de zege eerder verrassend.

Eerst verloor Sokah met 1-5 van het versterkte Virton, vorig jaar Sokah' tegenstander in de halve finale van het kampioenschap. Le Guen versloeg Merchez en verloor van Toriola (As2), die ook te sterk was voor Zhang.

De twee matchen tegen Nasiru Kazeem, de tweede Nigeriaan van Virton, hadden winst én een gelijkspel kunnen opleveren, maar Vitta en Zhang strandden héél nipt in de belle.

Gisteravond trok Sokah dan naar EBS, dan aantreedt met de jonge Fransman Stéphane Ouaiche, Philippe Saive en Martin Bratanov. De match, verstoord door een dopingcontrole (want tijdens de wedstrijd!), begon met een verrassende en nipte zege van Kilomo Vitta tegen Philippe Saive. Nadien maakte Vico Le Guen brandhout van Saive én Bratanov, was Ouaiche te sterk voor Zhang, zij het héél nipt in de belle, én Kilomo Vitta.

Na een wedstrijdonderbreking, omdat Zhang door de controle-artsen van het toilet was gehaald en niet tijdig terug was voor de laatste én beslissende match van de avond tegen Bratanov, haalde Zhang, ondanks een héél moeizame start, toch knap de buit binnen. Hij versloeg Bratanov met 0-3, zodat Sokah het haalde met 2-4.

De volgende matchen van Sokah: op zondag 6 oktober Berlaar-Sokah en op woensdag 9 oktober volgt thuis (in de Albert Einsteinlaan in Hoboken) om 20 uur de derby tegen Nodo.

Bron: Marc Gijs

 

X

Right Click

No right click