Sokah Hoboken opende de play-offs van de competitie in de Superdivisie van het tafeltennis met een 2-4-overwinning op bezoek bij Nodo Ekeren.

De Mexicaanse kampioen Marcos Madrid, de kopman van Nodo, zette de avond in met een nipte 3-2-zege (11-9 in de beslissende set) tegen Vlaams kampioen Kilomo Vitta van Sokah.

Nadien versloeg de Franse student en Sokah's nummer één Victorien Le Guen Yannick Maes met 1-3 en haalde Zhang Dong Ying het voor Sokah met 2-3 van Gavin Evans. 1-2 dus voor Sokah halfweg.

Meteen nadien bewees Victorien Le Guen waarom hij zo sterk presteert in de Franse Pro A-competitie. Hij blies Marcos Madrid bij momenten weg en won met 0-3.

Omdat Kilomo Vitta nadien onderuitging tegen Gavin Evans (3-1), werd het nog even spannend en moest Zhang Dong Ying winnen van Yannick Maes om Sokah's zege veilig te stellen. Zhang deed dat echter, hoewel Maes zich fel verweerde, en won met 1-3, zodat de eindstand na een mooie tafeltennisavond 2-4 werd.

Daarmee klimt Sokah in de play-offs, waaraan de vijf beste ploegen van het land begonnen met de helft van de punten uit de heenronde, naar de tweede plaats, vooral omdat Logis nog niet speelde na Nieuwjaar. Virton leidt na een 1-5-overwinning op EBS.

Belangrijk voor Sokah is dat de club in het zog blijft van de twee toppers, Logis en Virton.

Sokah's volgende wedstrijd volgt op donderdag 30 januari, als het Nodo ontvangt in hun terugmatch van de play-offs.

Bron: Marc Gijs

X

Right Click

No right click