Sokah meeste constante topclub van het decennium

Het seizoen 2018-2019 was het succesrijkste uit de geschiedenis van Sokah en het bevestigde daarmee zijn status van meeste constante topclub van het land.

De Hobokense club eindigde tweede in de Superdivisie en was verliezend bekerfinalist. Een absolute uitschieter was de kwalificatie voor de kwartfinales van de ETTU Cup. Sokah werd daarmee het eerste Vlaamse en tweede Belgische team dat zo ver doordrong in een Europese bekercompetitie. In januari 2019 werd Sokah voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot sportclub van het district Hoboken.

Ook individueel werd het een topjaar voor de jongens van Sokah. Robin Devos was verliezend finalist op het Belgisch kampioenschap, Jérémy Petiot bereikte de halve finales van het kampioenschap van Frankrijk en Rajko Gommers werd kampioen van Nederland. Paralympisch kampioen Laurens Devos werd in de zomer van 2018 wereldkampioen.

De fraaie resultaten van de jongse campagne zijn geen uitschieters. Sokah groeide dit decennium immers uit tot de meest constante topclub van het land. Sokah grossieerde in overwinningen in de Beker van Antwerpen en de Beker van Vlaanderen. Nationaal werd slechts één keer zilverwerk gewonnen (de Belgische Beker in 2018), maar geen enkel team verzamelde de voorbije tien jaar meer ereplaatsen. Sokah stond in de jongste vijf seizoenen vier keer in de bekerfinale en in de Superdivisie – de hoogste reeks van de Belgische Tafeltennisbond – werd nooit lager geëindigd dan de vijfde plaats (2011-2012). Sokah werd één keer vierde, drie keer derde en vier keer tweede.

Bron: François Colin

 

U bevindt zich hier: Home Nieuwsoverzicht Sokah meeste constante topclub van het decennium