Sokah Pakt Eerste Plaats, Laurens Devos De Paralympische Wereldtitel

TTC Sokah Hoboken won ook zijn vierde competitiewedstrijd overtuigend. In het Luikse Tiège boekte onze club een 0-6-overwinning. Petiot, Gommers en Kosolosky, nog altijd pas zestien, wonnen ieder vlot twee wedstrijden, ze gaven slechts drie sets prijs. Zo staat Sokah in de tussenstand van de Superdivisie voorlopig alleen op de eerste plaats met het maximum van de punten. Castellinoise is tweede en volgt op twee punten. Daarna komen Virton en titelfavoriet Diest, maar die twee clubs hebben een match tegoed en bekampen elkaar komende zondag.
Sokah's volgende competitieduel volgt op woensdagavond 31 oktober (20 uur). Dan is Villette Charleroi te gast in Hoboken.
Overigens miste Sokah in Tiège Laurens Devos. De 18-jarige belofte van de Hobokense club was aan de slag in het Sloveense Lasko, waar hij zijn eerste werekldtitel bij de mindervaliden pakte. Zo realiseerde hij meteen een unieke triple: titels op het EK en WK én goud op de Paralympische Spelen. 'Mijn droom is gerealiseerd, nu moet de bevestiging volgen', aldus Devos vanuit Slovenië.
Paralympisch kampioen Devos reisde als topfavoriet af naar Slovenië. Het WK was de enige leemte die hij nog moest opvullen in zijn palmares bij de mindervaliden. Hij begon ijzersterk en was na dag één al geplaatst voor de kwartfinale. Daarin moest hij het opnemen tegen de Oekraïner Kats (ITTF 13). Moeiteloos walste Laurens over zijn tegenstander.
De Japanner Iwabuchi kon wat meer weerwerk bieden in de halve finale, maar meer dan één set gaf Devos niet prijs. Op naar de finale! Het nummer twee van de wereld Nozdrunov wachtte hem op. Vooraf werd een zware match verwacht. Devos liet de Rus geen kans. 'Ik had al de Europese titel en de paralympische titel, de wereldtitel ontbrak nog. Nu ik hem beet heb, voelt dat fantastisch', zegt Devos, die deze week in De Haan, samen met zijn ploegmaats Gommers en Kosolosky bij Sokah op de Belgium Open actief is.

Bron: Lieven Der Kinderen (Verenigingsmanager BBC Mercurius & TTC Sokah)

 

U bevindt zich hier: Home Nieuwsoverzicht Sokah Pakt Eerste Plaats, Laurens Devos De Paralympische Wereldtitel