Beker Van België 2018: Sokah Pakt De Beker Na Hoogstaande Finale Tegen PW Diest

Na een spectaculaire entree mochten de nummers één Petiot en Smirnov openen. Jérémy was niet onder de indruk van het palmares van zijn tegenstander en nam het heft meteen in handen om deze nooit meer af te geven: 3-0 en een eerste puntje voor de thuisploeg. De eer was dan al gered.
In wedstrijd 2 nam Laurens Devos het op tegen de Griek Kreanga. Laurens beet stevig van zich af, maar op de beslissende momenten was de Griek net iets secuurder (ervaring zeker?): 3x 9-11 en de stand opnieuw in evenwicht. Maar opnieuw een hoopgevende prestatie van de thuisploeg.
Laatste wedstijd voor de pauze was tussen Rajko Gommers en Mohamed El Beiali. Na 2 felbevochten sets stond er 1-1 op het scorebord. Daarna trok Rajko zijn niveau verder op en haalde de volgende 2 sets binnen. Goed voor alweer een nieuwe stunt en een 2-1 voorsprong bij de rust.
Met het dubbelspel Petiot/Gommers - Smirnov/Kreanga kregen de talrijke toeschouwers waar voor hun geld. Zoveel talent aan één tafel, moest wel vonken geven. Beide tandems waren erg aan elkaar gewaagd, maar ook nu viel het dubbeltje goed voor de thuisploeg! Stand op 3-1 en Sokah dus 1 punt verwijderd van een memorabele stuntzege.
Petiot mocht daarna als eerste proberen om het 4de punt te pakken tegen Kreanga. Door de vorige wedstrijden stond zijn vertrouwen op zenit en dat was te merken in de partij. Telkens Kreanga zijn niveau optrok, antwoordde Petiot met nog meer sublimiteit. Een propagandawedstrijd eindigde zo opnieuw in een beslissend punt voor de thuisploeg en de beker bleef in Hoboken. De spontane ontlading bij spelers en supporters was groot. Ongeloof, trots en vreugde vermengden zich.

Sokah Hoboken wint de Beker van Belgie Mannenfinale 2018

:: Image copyright: Tom Goyvaerts - 'GMAX AGENCY' ::

Sokah wenst tegenstrever PW Diest te feliciteren met de landstitel na een fantastisch seizoen. Het was een fantastische finale BVB met veel respect voor elkaar.

Bron: Lieven Der Kinderen (Verenigingsmanager BBC Mercurius & TTC Sokah)

 

U bevindt zich hier: Home Nieuwsoverzicht Beker Van België 2018: Sokah Pakt De Beker Na Hoogstaande Finale Tegen PW Diest