Beker Van Vlaanderen 2016: Sokah Pakt De Beker

Sokah pakt Beker van Vlaanderen

Sokah heeft zijn eerste trofee van het seizoen beet. De club uit Hoboken won voor de zevende keer in zijn geschiedenis de Beker van Vlaanderen. Ook vorig jaar ging de Beker van Vlaanderen naar Hoboken.
Dit keer mocht Sokah aantreden in de eigen sportzaal, waar de club de organisatie van het bekertornooi voor zijn rekening nam en niet al te veel tegenstand ontmoette. In de halve finale werd met 5-1 gewonnen van Lauwe, in de finale haalde Sokah het met dezelfde cijfers van het Limburgse Schulen. Voor Sokah speelden Kilomo Vitta, Rajko Gommers en de twee jongeren Laurens Devos en Jules D' Hollander.
Om het Antwerpse succes in de Beker van Vlaanderen compleet te maken, kaapte AFP Antwerpen de trofee weg bij de dames met Elena Chmiguelskaia, Melissa Bours en Birgit Loos. Dat drietal bleek in een spannende finale met 5-3 te sterk voor Diest. Opmerkelijk is overigens dat zowel Sokah Hoboken als AFP Antwerpen op 15 mei in Bilzen een tweede trofee kunnen buitmaken. De twee clubs treden dan in Limburg immers aan in de finale van de Beker van België. Sokah's tegenstander daar wordt Logis Auderghem, de club van Jean-Michel Saive, AFP Antwerpen staat er tegenover het Luikse Minerois.

Sokah beker van Vlaanderen 2016

Bron: Marc Gijs

U bevindt zich hier: Home Nieuwsoverzicht Beker Van Vlaanderen 2016: Sokah Pakt De Beker