Beker Van België 2016: Sokah Naar Halve Finale

Sokah heeft zich gekwalificeerd voor de halve finales van de Beker van België na een heerlijke 2-4-overwinning op bezoek bij Vedrinamur.

Terwijl de thuisploeg aantrad met zijn sterkste formatie, met name Fred Sonnet (A8), de Litouwer Thomas Mikutis (As12) en Thibault Darcis (A24), moest Sokah het stellen zonder zijn Franse kopman Jérémy Petiot, actief met PPC Villeneuve in de Franse competitie, en zonder Zhang Dong Ying.
Kilomo Vitta (A12), de jonge Nederlander Rajko Gommers (As11) en de pas 15-jarige Laurens Devos (B0) kregen zo hun kans te bewijzen dat ze ook zonder Petiot matchen kunnen winnen. Maar dat deden ze. En hoe! Gommers opende de kwartfinale in Namen sterk door Sonnet met 3-2 te vloeren. Nadien kwam Devos, al zeker van een plaatsje op de Olympische Spelen (Paralympics), een beetje tekort tegen Darcis: 10-12 in de beslissende set.
Vitta maakte er dan 1-2 van door Mikutis te vloeren, waarna Gommers en Vitta zich veel sterker toonden dan het tweetal Sonnet-Darcis in het dubbelspel. Zo werd de tussenstand 1-3. Devos bood Sonnet daarna fel weerstand, maar verloor toch (1-3). Geen nood echter, want Gommers speelde nadien tegen Mikutis een ijzersterke wedstrijd. Hij won met 3-0, bracht de uitslag zo op 2-4 en loodste Sokah dan ook naar de halve finales.
In die halve finales van de Beker van België is Sokah de enige, nog resterende Vlaamse club. Sokah moet dan op bezoek bij Virton. In de andere halve finale staan Logis Auderghem en Castellinoise tegenover elkaar. De finale van de Beker van België wordt op zondag 15 mei in Bilzen afgewerkt.

Bron: Marc Gijs

 

U bevindt zich hier: Home Nieuwsoverzicht Beker Van België 2016: Sokah Naar Halve Finale