Beker Van België 2015: Sokah Bereikt Finale

Nadat TTC Sokah Hoboken eerder dit seizoen al de Beker van Antwerpen won en zich kwalificeerde voor de finale van de Beker van Vlaanderen, bereikte de Hobokense club nu ook de finale van de Beker van België. Dat gebeurde na een thriller van formaat in Namen, waar Vedrinamur met 3-4 werd geklopt.

Kopman Stéphane Ouaiche speelde alweer ijzersterk en versloeg Florent Lambiet (3-0) en Fred Sonnet (3-1). Zhang Dong Ying moest zijn meerdere erkennen in Florent Lambiet (0-3), maar verloor verrassend van de piepjonge Thibault Darcis (2-3), waardoor Sokah alle zeilen moest bijzetten in het dubbelspel.

Daarin haalden Ouaiche en Zhang het van Lambiet en Sonnet met 3-1, zodat de wedstrijd van Kilomo Vitta (eerder met 0-3 onderuit tegen Sonnet) tegen Darcis de beslissing moest brengen. Vitta, sukkelend met maagkrampen, liep uit tot 2-0, maar de sterke Darcis vocht terug en veroverde in de beslissende set vier matchballen. Vitta redde ze echter allemaal en haalde het uiteindelijk in die vijfde set met 14-12!

De finale van de Beker van België, een tweede finale op een rij voor Sokah, wordt op zondag 10 mei afgewerkt in Moeskroen, Tegenstander is dan, ook net als vorig jaar, het Le Logis Auderghem van Jean-Michel Saive.

Overigens is Sokah intussen ook nog steeds in de running voor de landstitel.

Bron: Marc Gijs

 

U bevindt zich hier: Home Nieuwsoverzicht Beker Van België 2015: Sokah Bereikt Finale