Sokah Hoboken pakt herfsttitel!

Sokah Hoboken is erin geslaagd de herfsttitel in de Superdivisie van het Belgische tafeltennis te pakken. Na een knappe 4-2-overwinning tegen landskampioen Le Logis Auderghem, aangevoerd door veelvoudig Belgisch kampioen Jean-Michel Saive, sluit Sokah de heenronde van de competitie in de Superdivisie inderdaad af op een eerste plaats.

In de wedstrijd tegen Le Logis maakte vooral de jonge Stéphane Ouaiche (21) weer indruk. De Franse kampioen versloeg niet alleen Anthony Maeck met 3-1, maar vooral ook Jean-Michel Saive na een knappe partij met 3-0. Overigens is Le Logis door de nederlaag tegen Sokah verrassend verwezen naar de play-downs van Superdivisie en mag het een verlenging van zijn landstitel vergeten. Voor het eerst in meer dan twintig jaar zal Jean-Michel Saive met zijn club ook geen Belgisch kampioen kunnen worden.

Sokah Hoboken sluit de heenronde van de competitie in de Superdivisie dan weer af als herfstkampioen. Het telt evenveel punten als Nodo Ekeren, maar omdat Sokah het in oktober met 4-2 haalde van Nodo, bezet de club uit Hoboken de eerste plaats.

Andere deelnemers aan die play-offs, waarin de titel van Belgisch kampioen op het spel staat, zijn verder PW Diest, Virton en Vedrinamur. Die vijf clubs beginnen aan de play-offs met de helft van de tot nog toe behaalde punten. Concreet: Sokah Hoboken en Nodo Ekeren met 12 punten, PW Diest en Virton met 11 punten en Vedrinamur met 10 punten.

Bron: Marc Gijs

 

U bevindt zich hier: Home Nieuwsoverzicht Sokah Hoboken pakt herfsttitel!