President's Cup 2011: Verslag

We schrijven zaterdag 15 januari, 9.30 u te Sokah.

19 van de 20 ingeschreven staan klaar om de 2de manche rond de 2de presidents cup te betwisten. Zevenbunder, de winnaar van de eerste Cup, Free Club en Centre Deurne waren goed vertegenwoordigd. Een kwartiertje later, na het opvangen van de afwezige Touch ploeg door een extra Sokah ploeg, kon alles van start gaan. Toch een beetje een bijzondere editie omdat de organiserende club Sokah deze keer het aantal ingeschreven ploegen bewust had gelimiteerd tot 20, wat organisatorisch een pak handiger bleek te zijn. Zodoende trad Sokah, de winnaar van vorig jaar, zelf maar aan met 1 ploeg.

Onder de aanwezige een aantal toffe nieuwkomers, Dam, Tol,  en ook ploegen met spelers die voor de eerste keer deelnemen. 4 poules van 5 ploegen, of 120 wedstrijden verder was gekend welke beste 2 ploegen per poule naar de volgende ronde. De poules werden gespeeld op 2 tafels zodat na 5 blokken de 10 ontmoetingen per poule waren afgewerkt. Na de derde blok, rond de klok van 1 uur, werd er globaal de blok opgelegd om samen aan tafel te gaan. Iedereen had ruim de tijd om na de snelle bediening vanuit de lokale keuken zijn lasagna of Vol au Vent rustig te laten verteren. De 12 wedstrijden van de 4 kwartfinales werden geteld door de 12 ploegen die na het poulewerk uitgeteld waren. Centrum Deurne, Free Club en Zevenbunder slaagde erin 2 ploegen bij de laatste 8 te hebben. Sokah en Sevos maakte het achttal vol.

In de eerste kwartfinale een verassing, D6 Bart Van Tongerloo en F  Michael Henderix klopte de gebroeders Venqueleir C0 en D0. Al kan Harry door een kwestsure aan de elleboog zijn kansen niet voluit verdedigen. C2  Lies Fabri en D0  Ronny De Brabander zijn de enige die hun kwartfinale met 3-0 winnen.  E0  Odiel Dherdt en Karen Van Tongerloo waren de slachtoffers. C4  Serge Van Hoomissen en D0  Rudi Meirsschaert klopte, zij het nipt, D4  André Francken en D6  Benny Quirynen van Free Club. Als laatste wisten de broers van Bergen C6 en D0 zich te plaatsen ten koste van D2  Veerle Debroyer en E4  Marc Van Boxelaer van Sevos. Gevolg was dat in de halve finale nog 4 clubs aanspraak maakte op de overwinning. Serge en Rudy van Sokah moesten Bart en Michael partij geven van Centrum Deurne. De dubbel gewonnen door Sokah gaf de doorslag. Uitslag 2-1. In de andere halve finale stoomde Lies en Ronny van Zevenbunder gewoon onder de Free Club broers 3-0.

De winnaar moest komen uit Zevenbunder of Sokah. De duidelijke winst in de belle met 8-21 zette Sokah op rozen. Geen paniek bij Zevenbunder, welke in de 2 tezelfdertijd gespeelde enkelspelen de situatie perfect kon rechttrekken. Lies C2 had geen probleem met C4 Serge, tussenstand 1-1. Het duel onder de D0’s Ronny De Brabander en Rudi Meirsschaert moest duidelijkheid brengen.  Rudy bleek na een prachtige wedstrijd net iets beter te zijn dan Ronny.

 

 

Sokah wint dus voor de tweede keer deze felbegeerde beker. Nog 1 keer in 3 jaar en ze mogen hem houden.Iedereen was zo voldaan dat het nemen van een foto ons totaal was ontgaan. In bijlage toch een onverwachte poging en de uitslagen.

 

Download uitslagen! (.xls)

 

Op naar 2012  … !!!

Groeten,

Roby Cusseneers

U bevindt zich hier: Home Nieuwsoverzicht President's Cup 2011: Verslag