Sokah's Zomertrofee 2014 kan na twee manches nog alle richtingen uit. Terwijl de eerste manche verrassend werd gewonnen door de onbekende Fransman Paul Schbath, haalde de ervaren Elena Chmiguelskaia (AFP Antwerpen) het in de tweede manche afgelopen dinsdag.

Op dinsdagavond 30 juli ging Sokah's Zomertrofee van start met liefst 65 deelnemers, waaronder B-spelers als Johan Loos en David Vanderhaeghen. De twee haalden de finale niet. Vanderhaeghen haakte al vroeg op de avond af, Loos verloor in de halve finale van Paul Scbbath, die nadien sterker was dan Kurt De Hertogh van Madelon.

Afgelopen dinsdag (43 deelnemers) maakte Chmiguelskaia haar opwachting en het nummer één van AFP Antwerpen stoomde vlot door naar de 1/8ste finales. In de kwartfinale won ze nipt van Schbath, in de finale had de verdedigster het al evenmin onder de markt tegen Erwin Van Looy van Borsbeek.

Sokah's Zomertrofee, een criteriumtornooi met handicap waaraan iedereen kan deelnemen, telt nu nog drie manches. Die worden op de volgende dinsdagavonden afgewerkt in Sokah's tafeltenniszaal. De eindrangschikking van de Zomertrofee wordt vastgelegd op basis van de beste drie resultaten van elke speler.

Na twee manches diende zich nog geen topfavoriet aan, al legt Paul Schbath goeie papieren voor. Maar Schbath kan er volgende week zeker niet bij zijn. Ook Chmiguelskaia, De Hertogh, Van Looy, De Bie (Sokah) en Somers (Sokah) boekten al mooie resultaten en mogen nog dromen van een leuke eindscore. Maar omdat nog drie manches zijn af te werken, kan iedereen zich nog in het debat om de eindzege mengen.

Volgende afspraak volgende dinsdag 12 augustus om 19.30 uur in Sokah!

Bron: Marc Gijs

 

U bevindt zich hier: Home Archief TTC Sokah Zomertrofee Sokah's Zomertrofee 2014: Wim Wittesaele Wint Tweede Manche Nog Lang Niet Beslist