TTC Sokah Historiek

Ons verhaal over de jaren heen...Topsport in Antwerpen, het kan !
Tafeltennisclub Sokah Vzw bestaat in 2019 negenenveertig jaar! Onze club verwierf zich naam en faam in de wereld van het Vlaamse en Belgische tafeltennis. Veelvoudig kampioene Karine Bogaerts speelde verscheidene jaren voor TTC Sokah Vzw en het eerste team van de club treedt sinds jaren aan in de Superdivisie, de hoogste reeks van het Belgische tafeltennis.

In die Superdivisie zijn de beste ploegen van het land actief. Sokah Vzw trad onder meer aan met Jörg De Cock, het nummer drie van Nederland, en Pascal Closquin, die op z'n 25 ste en na acht jaar Bundesliga in België debuteerde. De campagne werd een enorm succes: Sokah Vzw finishte als derde, won de Beker van Vlaanderen en speelde de finale van de beker van België tegen kampioen Villette Charleroi.

Maar Sokah Vzw is veel meer dan zijn ploeg in de Superdivisie. Onze club groeide de voorbije jaren uit tot een van de grootste en meest actieve van Vlaanderen. Sokah Vzw telt intussen zo'n 170 leden en meer dan dertig competitieploegen. Slechts enkele vlaamse clubs doen beter. Bovendien was Sokah Vzw het voorbije decennium bijzonder actief. Niet alleen organiseerden we in Antwerpen de Belgische A-kampioenschappen, maar ook diverse interlands. Wellicht nergens meer dan bij Sokah Vzw wordt zoveel aandacht geschonken aan de trainingsmogelijkheden van zijn spelers en worden de recreanten op een zo gelijkwaardig mogelijke manier behandeld. Voor iedereen, jong of oud, man of vrouw en recreant of topsporter, worden er wekelijks gratis geleide trainingen georganiseerd in de eigen tafeltenniszaal. Onze club doet er alles aan om het tafeltennis te promoten en zijn sponsors te dienen. Daarom zette Sokah Vzw in 1994 een enorme stap, toen werd gestart met de bouw van een eigen tafeltennishal in de Albert Einsteinlaan te Hoboken.

Het project werd gerealiseerd in samenwerking met de Stad Antwerpen. De zaal werd op 5 september 1995 in gebruik genomen.

Die nieuwe zaal maakt deel uit van een sportcentrum (voetbalveld, moderne cafetaria, kleedkamers en sportzaal). Naast onze club maken nog enkele voetbalclubs en tafeltennisverenigingen gebruik van onze accommodatie. Dagelijks is er volop activiteit in onze tafeltennishal, elke avond worden competitiewedstrijden gespeeld, tot op het allerhoogste niveau! Sokah Vzw beseft dat de sport op topniveau slechts kan overleven mits een voortdurende verbetering van de service voor spelers, publiek en sponsors en wil daarvan werk maken. Vandaag bereidt onze club de toekomst voor. Sokah Vzw wil zich voorgoed een plaatsje verwerven in de top van het Belgische tafeltennis, niet alleen sportief, maar ook structureel en organisatorisch. Onze aanpak kost geld, maar is toekomstgericht. Sokah Vzw denkt aan de jeugd en bouwt aan hun toekomst. Alleen door ambitie, inzet en een doordacht beleid kan onze club de sportieve toekomst van de jeugd echter niet garanderen. Daarom willen wij ook een forum creëren voor onze sponsors en voor iedereen die met onze sport en onze jeugd begaan is.

Sokah Vzw timmert constant aan de weg naar morgen en hoopt daarom straks zijn twintig jaar jonge sportzaal op de grens van Hoboken en Wilrijk uit te kunnen bouwen, om verdere groei mogelijk te maken en onze sport, de jeugd, het publiek en alle commerciële partners nog beter te kunnen dienen.

Geen club kan zo'n taak alleen aan. We rekenen daarom op jullie steun.

Bron: Marc Gijs

 

U bevindt zich hier: Home Historiek